19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Kapr s omáčkou

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
máslo 100 g
hladká mouka 1 lžíce
cibule 1/2 ks
cukr krupice 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Naporcujeme si kapra, hlavu dáme povařit a porce kapra prosolíme a necháme je odležet. V rendlíku si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zředíme ji rybím vývarem. Na pánvi si rozpustíme máslo, zpěníme cibuli, přidáme cukr, celé nové koření, hřebíček a porce kapra. Podlijeme vínem a na mírném ohni podusíme asi 15 minut. Přidáme jíšku, povaříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí maso s červenou řepou a batáty

Postup: Batáty, syrovou červenou řepu a mrkev oloupeme a nakrájíme - batáty na... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí játra na víně s fenyklem a jasmínovou rýží

Postup: Kuřecí játra opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, ostrým nožem odstraníme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...